Σχετικά με εμάς

 
Ναταλία Ρεντίνα.jpg

Ένας ειδικός ψυχικής υγείας καλείται να είναι παρών στην ταχεία κοινωνική και τεχνολογική εξέλιξη με αποτέλεσμα να καλέιται να δράσει ταυτόχρονα σε περισσότερα πεδία από την κλασική ψυχοθεραπευτική λειτουργία. Καλείται να συλλέξει πληροφορίες και εργαλεία από διαφορετικούς κλάδους ή πολλές φορές και να δημιουργήσει τα εργαλεία της δουλειάς του εκ νέου, για να μπορεί άρτια να κατανοήσει και να στηρίξει τον πελάτη του.

 

Μέσα από τα πολλά και διαφορετικά της ενδιαφέροντα η Ναταλία Ρεντίνα δημιούργησε το Therapy Tale ως επιστέγασμα των διαφορετικών εκφάνσεων που έχει ο ρόλος της επιστήμης της Ψυχολογίας στην καθημερινή μας ζωή σε μια σύγχρονη θορυβώδη πόλη. Εστιάζει κυρίως σε θεματικές Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, Διαχείρησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η Ναταλία Ρεντίνα είναι αριστούχος απόφοιτη Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Hertfordshire και κάτοχος Diploma in Psychology του πανεπιστημίου Glyndwr, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχοντας κάνει εκτενή πρακτική και εθελοντισμό σε διάφορους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα συνεχίζοντας την κατάρτισή της στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Παράλληλα παρακολουθεί με υποτροφία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA - Master in Business Administration του European International University στο IST College.

Παράλληλα με την άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχοθεραπευτή, η Ναταλία κάνει εισηγήσεις πάνω σε ποικίλα θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, προσωπικής και ομαδικής ενδυνάμωσης, διαχείρισης εργασιακού περιβάλλοντος και επιχειρηματικης δραστηριοτητας.

Επιπρόσθετα η Ναταλία ασχολείται εκτενώς με την θεραπευτική επίδραση της γραφής στην ψυχική λειτουργία μέσα από πολλαπλές  εκπαιδεύσεις και σεμινάρια. Το ενδιαφέρον της στρέφεται έντονα γύρο από την αρχετυπική ανατομία των  κλασικών παραμυθιών και στη συμβολική δόμηση ηρώων στη Λογοτεχνία του Φανταστικού. Συνδυάζοντας τεχνικές συγγραφής του φανταστικού με την Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, η Ναταλία δημιουργεί ένα σύνολο εργαλείων που ονομάζει Θεραπευτική Συγγραφή του Φανταστικού πάνω στο οποίο κάνει σεμινάρια για το κοινό αλλά και για ειδικούς ψυχικής υγείας που θέλουν να διευρύνουν ευφάνταστα την θεραπευτική τους εργαλειοθήκη.

Παράλληλα η Ναταλία εργάζεται στην οργάνωση Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity ως Diversity Network Officer και υπεύθυνη του Diversity in the Workplace σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας δράσεις που προωθούν την ισότιμη πρόσβαση στην ελληνική αγορά εργασίας ατόμων μεταναστευτικού ή προσφυγικού προφίλ στηρίζοντας έτσι την επιχειρηματική Βιωσιμότητα και προωθώντας την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
 

Ανάμεσα στους πολλαπλούς ρόλους της ως  Diversity Network Officer η Ναταλία ασχολείται με το  σχεδιασμό και τη δημιουργία θεματικών και υλικού εκπαιδεύσεων σε ζητήματα ίσης μεταχείρισης, διαφορετικότητας και συμπερίληψης. Δραστηριοποιείται ως εισηγήτρια σεμιναρίων και trainer Μεντόρων.

Δομεί τις  Δημόσιες Σχέσεις και τις συνέργειες  της δράσης  με ιδιωτικές εταιρίες και οργανώσεις. Στηρίζει την επικοινωνία ως  Content Creator και Social Media Manager αλλά και ως σύμβουλος HR Preselection σε διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού και διαχείρισης εθελοντών.

Η Ναταλία είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών αλλά και ιστοριών για ενήλικες. Από το 2014 είναι  μέλος της  συγγραφικής & δημιουργικής ομάδας «Σακαράκα» μαζί με άλλους δέκα συγγραφείς και εικονογράφους. Ύστερα από δύο συλλογές παραμυθιών η ομάδα σχεδιάζει  την έκδοση του τρίτου συλλογικού της  έργου μέσα στο έτος 2021. Παράλληλα η Ναταλία συνεργάζεται με το Rbooks.gr όπου εκδίδει παραμύθια σε ψηφιακή μορφή. 

Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό βιβλίο «Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους» της νευροψυχολόγου Όλγας Λυμπεροπούλου, Υπεύθυνης του Κέντρου Διαταραχών Μνήμης. Η συλλογή «Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους» είναι το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα για αναγνώστες με τη νόσο Αλτσχάιμερ (Alzheimer).

Στο πλαίσιο συνεργασιών, η Ναταλία συμμετέχει με κείμενά της σε διάφορές εκδόσεις και συλλογές σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Αρθρογραφεί σε ποικίλα θέματα Ψυχικής Υγείας, Λογοτεχνίας του Φανταστικού, Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης, Διακρίσεων στο χώρο Εργασίας, σε ζητήματα Διαχείρισης Προσωπικού, Εταιρικής Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.