Πολιτική Απορρήτου

Το Therapy Tale θεωρεί τα προσωπικά σας δεδομένα πολύ σοβαρή υπόθεση και γι’ αυτό συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία του Νόμου  2472/97 καθώς και στον κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων – GDPR).
 

Το Therapy Tale δεσμεύεται για την πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και των Ευρωπαϊκών κανονισμών λαμβάνοντας υπόψη την υιοθέτηση των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο

 

Μπορείτε να περιηγηθείτε στον διαδικτυακό μας τόπο χωρίς να δώσετε οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία.
 

Το Therapy Tale συλλέγει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών / χρηστών της μόνο όταν οι ίδιοι τα παρέχουν εκουσίως προκειμένου να υποβάλλουν κάποιο ερώτημα στη φόρμα επικοινωνίας.
 

Ειδική μέριμνα υπάρχει για τα στοιχεία που συλλέγονται με τη βοήθεια των αρχείων Cookies (Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Cookies). Λόγω των συχνών και ραγδαίων αλλαγών της τεχνολογίας καθώς και των αντίστοιχων προσπαθειών του νομοθέτη να συμβαδίσει η νομοθεσία με αυτές τις αλλαγές, το Therapy Tale δεσμεύεται να σας ενημερώνει για οποιαδήποτε τροποποίηση στην πολιτική της διαχείρισης προσωπικών δεδομένων.
 

Σε περίπτωση διαφωνίας του επισκέπτη / χρήστη με την πολιτική αυτή, αυτός οφείλει να διακόψει και να αποφύγει την περιήγηση του στην ιστοσελίδα.

 

Αρχές τήρησης και επεξεργασίας δεδομένων

 

Το Therapy Tale δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη του προσωπικού χαρακτήρα των στοιχείων σας. Συνεπώς δε μπορεί να τα μεταβιβάσει σε οποιονδήποτε τρίτο πρόσωπο (φυσικό ή νομικό) για κανένα λόγο εκτός από τις περιπτώσεις όπου προβλέπεται από το νόμο και αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές.


Οι ανήλικοι επισκέπτες κάτω των 16 ετών έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες μας μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους, ενώ σε περίπτωση υποβολής προσωπικών στοιχείων από ανηλίκους κάτω του ορίου αυτού, το Therapy Tale θα διαγράφει αμέσως όλες τις σχετικές πληροφορίες.


Ο επισκέπτης / χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές του διαδικτυακού τόπου στο therapytale@gmail.com για να ενημερωθεί αν υπάρχει αρχείο με τα στοιχεία του, ενώ μπορεί να τα αλλάξει και να διαγραφεί από τις λίστες όποτε το επιθυμεί.


Το Therapy Tale διατηρεί αρχεία με τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών αποκλειστικά για λόγους επικοινωνίας. Ενδέχεται στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών και των πληροφοριών του να επεξεργάζεται, με αυστηρούς όρους εμπιστευτικότητας και ανωνυμίας, τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που οι ίδιοι έχετε αποστείλει για λόγους στατιστικούς και οικονομικούς. Στην περίπτωση αυτή τα στοιχεία θα είναι ανωνυμοποιημένα.

Τα προσωπικά στοιχεία τα οποία συλλέγουμε

Πληροφορίες που αποθηκεύονται αυτόματα – cookies

 

Το Therapy Tale για την διευκόλυνση στη χρήση του διαδικτυακού μας τόπου, χρησιμοποιεί «cookies». Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων / κειμένου που αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας από το πρόγραμμα περιήγησής σας και τα οποία είναι απαραίτητα για τη χρήση του διαδικτυακού μας τόπου.


Χρησιμοποιούμε cookies για να κατανοήσουμε καλύτερα την χρήση του διαδικτυακού μας τόπου και να σας προσφέρουμε καλύτερη πλοήγηση.


Τα cookies μάς βοηθούν, για παράδειγμα, να καθορίσουμε αν έχετε ήδη επισκεφθεί μια σελίδα στον διαδικτυακό τόπο μας. Τα cookies μπορούν επίσης να μας πουν αν έχετε επισκεφθεί τον διαδικτυακό τόπο μας στο παρελθόν ή αν είστε νέος επισκέπτης.
 

Τα cookies που χρησιμοποιούμε δεν αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα ή προσωπικές πληροφορίες ικανές να οδηγήσουν σε ταυτοποίηση του προσώπου στο οποίο αφορούν και οι οποίες έχουν συλλεγεί με άλλο τρόπο.


Εάν δεν επιθυμείτε την συλλογή πληροφοριών μέσω cookies, παρακαλούμε ρυθμίστε το πρόγραμμα περιήγησης διαδικτύου για να διαγράψετε όλα τα υφιστάμενα cookies από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, να μπλοκάρετε όλα τα cookies στο μέλλον και να λαμβάνετε προειδοποίηση προτού αποθηκευτεί ένα cookie (Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Cookies).

Ενημερωτικά Δελτία – Newsletters

 

Το Therapy Tale αποστέλλει ανά τακτά διαστήματα ενημερωτικά δελτία (newsletters) προς τους εγγεγραμμένους χρήστες της, αναλόγως των ενδιαφερόντων τους.


Το Therapy Tale δε χρησιμοποιεί κάποιον τρίτο για την αποστολή για την αποστολή των newsletters της, αλλά το πραγματοποιεί με δικά της τεχνικά μέσα.


Παρέχουμε την υπηρεσία Newsletter σε όσους επισκέπτες / χρήστες το επιθυμούν, αφού προηγουμένως συμπληρώσουν μια σχετική φόρμα με το e-email τους ή / και το ονοματεπώνυμο τους, εφόσον οι ίδιοι το θέλουν και μόνο τότε.


Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες / χρήστες εγγράφονται στην υπηρεσία Newsletter χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αποκτούν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τα οποία σε κάθε περίπτωση προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων και ανήκουν κατ’ αποκλειστικότητα στην εταιρεία.


Σε κάθε ενημερωτικό δελτίο που λαμβάνετε μέσο της αυτοματοποιημένης πλατφόρμας μας έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής ή επικαιροποίησης των προσωπικών σας στοιχείων με σχετικό σύνδεσμο στο τέλος του e-email. Το Therapy Tale διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει οποιονδήποτε παραλήπτη από τις λίστες ενημερωτικών δελτίων χωρίς αιτιολόγηση.

Οι διαχειριστές του Therapy Tale καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των ενημερωτικών δελτίων, ωστόσο είναι πάντοτε πιθανό να εμφανιστούν προβλήματα τεχνικής ή οργανωτικής φύσεως. Για οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει καθώς και για κάθε σχετική πληροφορία σχετικά με τη λειτουργία των ενημερωτικών δελτίων, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο therapytale@gmail.com.

Μηνύματα μέσω φόρμας επικοινωνίας

 

Μπορείτε να υποβάλετε το μήνυμα σας στο Therapy Tale μέσω της φόρμας επικοινωνίας.


Υποβάλλοντας το μήνυμά σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας προς το Therapy Tale, αποδέχεστε τους παρόντες όρους αναφορικά με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων (ονοματεπώνυμο, email ή και τηλέφωνου) εκ μέρους του Therapy Tale.


Με την απλή υποβολή ερωτήματος μέσω της φόρμας δεν εγγράφεστε στην υπηρεσία αποστολής Newsletter, παρά μόνο αν το ζητήσετε ρητά, συμπληρώνοντας το αντίστοιχο πεδίο.


Το Therapy Tale δεσμεύεται να μη χρησιμοποιεί τα στοιχεία αυτά για σκοπούς εμπορικής προώθησης ούτε να τα μεταβιβάζει σε τρίτα μέρη.

IP Addresses

 

Το Therapy Tale μπορεί να εντοπίσει τη διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο υπολογιστής ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή αποκτά πρόσβαση στο Internet και στη συνέχεια στην ιστοσελίδα του Therapy Tale, ενώ τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνται για στατιστικούς σκοπούς.


Στις περιπτώσεις που ο φυλλομετρητής (browser) ζητάει άδεια για τη λήψη της τοποθεσίας σας από τον διαδικτυακό μας ιστότοπο, οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για την παροχή πιο εξατομικευμένων πληροφοριών.


Σε κάθε περίπτωση η άδεια σας αυτή μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας.
Εάν επιλέξετε να μην παρέχετε την άδειά σας αυτή, τότε ενδέχεται να μην είναι δυνατή η πρόσβασή σας σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Therapy Tale.

Υπερσυνδέσεις (Hyperlinks)

 

Με τη βοήθεια κατάλληλων συνδέσμων (link) εντός της ιστοσελίδας του Therapy Tale παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε διαδικτυακούς τόπους τρίτων μερών. Η τοποθέτηση των συνδέσμων αυτών έχει γίνει με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνσή των επισκεπτών / χρηστών κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο διαδίκτυο.


Δεν αποτελεί επ’ ουδενί ένδειξη αποδοχής ή έγκρισης του περιεχομένου των διαδικτυακών τόπων που παρατίθενται με σύνδεσμο (link). Ο εκάστοτε σύνδεσμος οδηγεί σε έναν διαφορετικό διαδικτυακό τόπο, η περιήγηση στον οποία υπόκειται στους όρους χρήσης του διαδικτυακού τόπου αυτού.

Το Therapy Tale δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο και την πολιτική διαχείρισης προσωπικών δεδομένων του διαδικτυακού τόπου που παρατίθεται με σύνδεσμο (link). Η πρόσβαση με τη χρήση των παρεχόμενων συνδέσμων στον εκάστοτε διαδικτυακό τόπο λαμβάνει χώρα με την αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του χρήστη.

Χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων σας

 

Τα δεδομένα που παρέχονται από εσάς θα τηρούνται/αποθηκεύονται από εμάς μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο μας έχετε κοινοποιήσει τα δεδομένα σας και σε συμμόρφωση με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.


Εάν μας δώσατε τα στοιχεία σας για να απαντήσουμε σε κάποιο ερώτημα σας, θα τα κρατήσουμε για έξι μήνες από τότε που σας στείλαμε την απάντηση μας, ώστε να σας εξυπηρετούμε γρηγορότερα σε τυχόν επόμενο ερώτημα σας. Κάθε φορά που θα υποβάλλετε νέο ερώτημα θα ισχύει νέα περίοδος διατήρησης έξι μηνών από την απάντηση μας.


Αν μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για διαφημιστικούς λόγους (εγγραφή στο Newsletter), θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για αυτόν τον σκοπό μέχρις ότου ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας.


Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή με ισχύ για το μέλλον.

Επικοινωνία, αίτημα για πληροφορίες, απόσυρση συγκατάθεσης,  διαγραφή

 

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή και χωρίς επιβάρυνση, να εναντιώνεστε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για το μέλλον, να ζητήσετε την πλήρη διαγραφή αυτών, ή να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που αποθηκεύονται από εμάς για το άτομο σας ή τη διόρθωση αυτών.


Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με οποιαδήποτε πτυχή του τρόπου με τον οποίο συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας, έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, (www.dpa.gr, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600).


Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεση σας για οποιοδήποτε παράπονο σας θέλετε να θέσετε πρώτα απευθείας σε εμάς για να το επιλύσουμε. Μπορείτε να μας στείλετε e-email με το αίτημα σας στο therapytale@gmail.com ή να χρησιμοποιήσετε την γενική φόρμα επικοινωνίας του διαδικτυακού μας τόπου.

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

 

Το Therapy Tale αναγνωρίζει ως σημαντικό ζήτημα το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων και των συναλλαγών και για το λόγο αυτό λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας και εφαρμόζονται οι πλέον ενδεδειγμένοι τεχνικοί μηχανισμοί προστασίας του περιεχομένου, με στόχο να παρέχεται ένα όσο το δυνατόν ασφαλέστερο περιβάλλον για τους χρήστες, κατ’ εφαρμογή των αντίστοιχων νομοθετικών προβλέψεων.


Το Therapy Tale προστατεύει τους επισκέπτες / χρήστες από τυχόν υποκλοπές στοιχείων με την μέθοδο κρυπτογράφησης. Η κρυπτογράφηση ισχύει σε όλα τα στάδια και όλες τις διαδικασίες συναλλαγής και αποστολής προσωπικών δεδομένων-στοιχείων.


Δια μέσου των σχεδιαστών και των διαχειριστών της πραγματοποιεί κάθε δυνατή ενέργεια προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, ενημέρωσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και του διαδικτυακού τόπου εν γένει. Εντούτοις υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν σφάλματα / δυσλειτουργίες / διακοπές στο περιεχόμενο του διαδικτυακού τόπου ή / και να εμφανιστούν ιοί ή άλλο επιβλαβές λογισμικό (malware) είτε στον διαδικτυακό τόπο είτε στον διακομιστή της.

Ενημέρωση και τροποποίηση

 

Το Therapy Tale διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί / επικαιροποιεί επιμέρους τμήματα της παρούσας Πολιτικής, χωρίς υποχρέωση σχετικής προηγούμενης ενημέρωσης σας. Παρακαλούμε να διαβάζετε πάντα την Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προτού χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό μας τόπο, ώστε να ενημερώνεστε για την τρέχουσα έκδοση της Πολιτικής, σε περίπτωση που έχουν γίνει τυχόν τροποποιήσεις ή ενημερώσεις.


Τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής απορρήτου και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα: ΙΟΥΛΙΟΣ 2020.

Πολιτική COOKIES

 

Το cookie («μπισκότο») είναι ένα μικρό σύνολο δεδομένων, που μία ιστοσελίδα δύναται να αποθηκεύσει στον υπολογιστή ή στο κινητό σας τηλέφωνο. Το cookie επιτρέπει στην ιστοσελίδα να «θυμάται» τις ενέργειές σας κατά την περιήγησή σας σε αυτήν. Αν και η πλειοψηφία των φυλλομετρητών (browsers), όπως λόγου χάρη ο Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari και Opera, υποστηρίζουν τη χρήση cookie, εντούτοις ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το φυλλομετρητή του να μην αποδέχεται cookies ή να διαγράψει αυτά εκ των υστέρων.

 

Χρησιμότητα των cookies

 

Τα cookies μπορούν να επιτελέσουν πολλές λειτουργίες και χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μέτρηση της επισκεψιμότητας μίας ιστοσελίδας εν συνόλω ή συγκεκριμένων μόνο υποσελίδων της. Ενδεικτικά, μπορούν να καταγραφούν ο αριθμός των επισκεπτών ζωντανά ή ανά ώρα της ημέρας, η γεωγραφική τους προέλευση, το λειτουργικό σύστημα και η ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή τους, η σελίδα από την οποία προήλθαν (μέσω μηχανής αναζήτησης, συνδέσμου από άλλη σελίδα ή απευθείας είσοδο), η λέξη κλειδί, που χρησιμοποιήθηκε στη μηχανή αναζήτησης κλπ. Άλλα cookies μπορούν να θυμούνται, προς διευκόλυνση του χρήστη, την επιλογή της γλώσσας ή τα αποτελέσματα της αναζήτησής του σε μία ιστοσελίδα. Άλλα πάλι μπορούν να καταγράφουν τις αποτυχημένες απόπειρες εισόδου του χρήστη σε μία ιστοσελίδα, ώστε να απαιτούν (οι ιστοσελίδες), μετά από έναν ορισμένο αριθμό αποτυχημένων προσπαθειών εισόδου, την περαιτέρω διασταύρωση των στοιχείων του, όπως λόγου χάρη με την εισαγωγή ενός επιπλέον κωδικού, που του αποστέλλεται με sms στο κινητό του τηλέφωνο.

Χρήση των cookies

 

Η ιστοσελίδα υπό το όνομα χώρου «therapytale.gr», καλουμένη στο εξής «η ιστοσελίδα», αποθηκεύει cookies στον τερματικό εξοπλισμό των επισκεπτών της για τη βελτίωση της περιήγησής τους σε αυτή, καθώς και για τη μέτρηση της επισκεψιμότητάς της. Με τα cookies αυτά δεν τίθενται σε κίνδυνο η ιδιωτικότητα και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Cookies του Wix

 

Η ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί με βάση το content management system (CMS) Wix, το οποίο ως προεπιλογή αποθηκεύει cookies στον υπολογιστή του χρήστη για να βελτιώσει την περιήγησή του στη σελίδα. Τα cookies αυτά ακολουθούν παρακάτων.

Session Cookies (Cookies συνεδρίας)

 

Τα cookie συνεδρίας επιτρέπουν να αναγνωρίζονται οι χρήστες κατά την περιήγησή τους σε μία ιστοσελίδα ώστε διάφορες επιλογές τους να απομνημονεύονται και να μεταφέρονται από υποσελίδα σε υποσελίδα. Το πιο σύνηθες παράδειγμα αυτής της λειτουργίας είναι το καλάθι αγορών στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Όταν προσθέτετε προϊόντα στο καλάθι σας, το cookie συνεδρίας απομνημονεύει τις επιλογές σας, προκειμένου να βρίσκονται εκεί τα προϊόντα που επιλέξατε, όταν είστε έτοιμοι να πληρώσετε. Χωρίς το cookie συνεδρίας η σελίδα δεν θα θυμόταν ποια ακριβώς προϊόντα προσθέσατε στο καλάθι σας με αποτέλεσμα, όταν πατούσατε «εξόφληση» το καλάθι σας να ήταν άδειο.


Αν και η σελίδα μας δεν πραγματοποιεί πωλήσεις προϊόντων, τα cookie συνεδρίας που χρησιμοποιεί λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ειδικότερα, η σελίδα μας αποθηκεύει δύο cookie συνεδρίας: ένα, που απομνημονεύει την επιλογή της γλώσσας περιήγησης της σελίδας και ένα για την απομνημόνευση όλων των υπολοίπων επιλογών του χρήστη. Και τα δύο cookies συνεδρίας διαγράφονται αυτόματα από τον υπολογιστή του χρήστη μετά τη λήξη της συνεδρίας του, η οποία επέρχεται δέκα πέντε λεπτά μετά την τελευταία ενέργειά του εντός της σελίδας. Τα cookies αυτά είναι αρχικού κατασκευαστή (αγγλικός όρος: «first party cookies»), δηλαδή τοποθετούνται και διαβάζονται από το domain της σελίδας μας.

Universal Analytics Cookies

 

Το Google Universal Analytics χρησιμοποιεί cookies, για να αναφέρει τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών στους ιστότοπους πελατών του Google Analytics. Αυτά τα cookie χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση στοιχείων μη προσωπικής ταυτοποίησης. Τα cookies της υπηρεσίας Google Analytics, που αποθηκεύονται μέσω της σελίδας μας στον τερματικό εξοπλισμό του χρήστη, είναι τα κάτωθι:

 

  • Το cookie με την ονομασία «_ga» χρησιμεύει για την αναγνώριση των μοναδικών επισκεπτών της ιστοσελίδας μας και έχει διάρκεια ζωής δύο ετών από την τελευταία επίσκεψη του χρήση στην ιστοσελίδα.
     

  • Το cookie με την ονομασία «_gat» χρησιμεύει για την ανώνυμη παρακολούθηση της συμπεριφοράς του επισκέπτη κατά την περιήγησή του στην ιστοσελίδα και έχει διάρκεια ζωής δέκα λεπτών από την επίσκεψη του χρήστη στην ιστοσελίδα. Ενδεικτικά, εντοπίζει την υποσελίδα εισόδου και εξόδου του επισκέπτη από την ιστοσελίδα, το χρόνο παραμονής του σε κάθε υποσελίδα κ.α.
     

Επισημαίνεται ότι η διάρκεια ζωής των ως άνω cookies μπορεί να μεταβληθεί από την Google χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

Cookiesdirective Cookie

 

Αφού έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για την αποδοχή cookies από την παρούσα ιστοσελίδα σύμφωνα με τη διαδικασία, που περιγράφεται κατωτέρω, αποθηκεύεται στον τερματικό σας εξοπλισμό ένα cookie με την ονομάσια «cookiesdirective», το οποίο θυμάται τη συγκατάθεσή σας αυτή, και έχει διάρκεια ζωής ένα έτος από τη χορήγηση της συγκατάθεσης. Η πρακτική αξία της εγκατάστασης του συγκεκριμένου cookie είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας σας για χορήγηση της ίδιας συναίνεσης κάθε φορά, που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα.

 

Υποχρεωτικότητα της συναίνεσης για αποθήκευση των cookies

 

Η εγκατάσταση και χρήση «cookies» ρυθμίζεται ειδικότερα από την παράγραφο 5 του άρθρου 4 του ν. 3471/2006 (ο οποίος μετέφερε στην ελληνική έννομη τάξη την Οδηγία 2002/58/ΕΚ) σύμφωνα με την οποία η εγκατάσταση και χρήση του «cookie» επιτρέπεται μόνο με τη συγκατάθεση του χρήστη. Μία ιστοσελίδα μπορεί να εγκαταστήσει ένα τέτοιο «cookie» μόνο εάν ο εκάστοτε χρήστης της έχει δώσει τη συγκατάθεσή του μετά από σαφή και εκτενή ενημέρωση για την εγκατάσταση αυτή, το σκοπό της επεξεργασίας, την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης και τυχόν αποδέκτες των δεδομένων. Η συγκατάθεση αυτή μπορεί να δίδεται μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων στο φυλλομετρητή ιστού ή μέσω άλλης εφαρμογής.

Λήψη συναίνεσης από τον επισκέπτη

 

Με δεδομένο ότι τα cookies της υπηρεσίας Google Universal Analytics είναι τρίτου κατασκευαστή ως προς τη σελίδα μας και δεν εμπίπτουν ως cookies ανάλυσης επισκεψιμότητας στην εξαίρεση της παρ. 5 του άρθρου 4 ν. 3471/2006, η σελίδα μας λαμβάνει τη συναίνεση του επισκέπτη πριν την αποθήκευση cookies στον τερματικό του εξοπλισμό. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να διαγράψει τα cookies, που αποθήκευσε η παρούσα σελίδα στον browser του, μέσα από τις ρυθμίσεις του.


Ειδικότερα, η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί ειδικό addon, το οποίο εμποδίζει τα cookies να αποθηκευτούν στον τερματικό εξοπλισμό του επισκέπτη, εάν δεν ληφθεί πρώτα η συναίνεση του μέσω του πατήματος ενός κομβίου αποδοχής. Πλησίον του κομβίου αποδοχής υπάρχει σύνδεσμος, που οδηγεί στην παρούσα πολιτική χρήσης cookies της ιστοσελίδας, στην οποία ο χρήστης μπορεί να διαβάσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, οι οποίες θα τον διευκολύνουν να λάβει απόφαση για τη χορήγηση συγκατάθεσης ή όχι στην αποδοχή cookies.

Έλεγχος και διαγραφή των cookies

 

Μπορείτε να ελέγχετε και/ή να διαγράφετε τα cookies ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ: www.aboutcookies.org. Μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται ήδη στον υπολογιστή σας, όπως και να ρυθμίσετε τους περισσότερους φυλλομετρητές κατά τρόπο που να μην επιτρέπουν την εγκατάσταση cookies. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, ίσως χρειαστεί να προσαρμόζετε εσείς από μόνοι σας ορισμένες προτιμήσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, και επίσης ενδέχεται να μην λειτουργούν και μερικές υπηρεσίες.


Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας.